Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ -ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ


Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στον τόπο μας είναι προ των πυλών, καθώς η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Α΄ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων «Δυτικό Κατάκολο», με Φορέα (Διαχειριστή) την εταιρεία «Energean Oil & Gas S.A.», που αφορά κάποια έργα υποδομών και τις δύο βασικές γεωτρήσεις, έχει κατατεθεί και βρίσκεται σε Δημόσια Διαβούλευση μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019.


Εφόσον ένα τόσο «μεγαλόπνοο» έργο που αφορά στο Κατάκολο αλλά και σε ολόκληρο το Ιόνιο, από την Κέρκυρα μέχρι την Κρήτη είναι σε εξέλιξη, που αν πραγματοποιηθεί θα αλλοιώσει το χαρακτήρα της περιοχής από πρωτίστως τουριστικό, αγροτικό, αλιευτικό σε καθαρά εξορυκτικό, και κανείς δε φρόντισε να ρωτήσει όλους εμάς τους πολίτες, εάν θέλουμε ή όχι, ως «Πρωτοβουλία Ηλείας» νιώθουμε υποχρέωση προς τον τόπο μας, τους συμπολίτες και το περιβάλλον μας, να πάρουμε ανοιχτά θέση με επιχειρήματα για το τι σημαίνει εξόρυξη Υ/Α και να παρουσιάσουμε τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο, που ομοίως μπλέχτηκαν στα δίχτυα εταιριών εξόρυξης.

Ποιες ήταν άρα οι περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές επιπτώσεις σε αυτές τις χώρες ;
Ποιο το τελικό γενικό όφελος για την κοινωνία ;
Πώς μπορούν να συνυπάρχουν τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τα εργοτάξια των εξορύξεων ;

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε αύριο Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πύργου στην μικρή μας εκδήλωση, που όμως γίνεται από καθαρή αγάπη για τον ευλογημένο τούτο τόπο. Την «Γη της Ολυμπίας» που όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει την αξία του !

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Δέλτα - Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου» από τον «Εξάντα».

 Η "Πρωτοβουλία Ηλείας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων" συστάθηκε τον Αύγουστο 2019 και αποτελεί μια κίνηση πολιτών η οποία συνεργάζεται και με άλλες σχετικές πρωτοβουλίες, συλλόγους και  κινήσεις πολιτών, με στόχο την ενημέρωση και την αποτροπή των εξορύξεων Υ/Α. Διοργανώνει τακτικά ανοιχτές συναντήσεις/συνελεύσεις με ενεργούς πολίτες και καλεί όλους να συμμετέχουν καθώς το καθαρό περιβάλλον, οι καθαρές θάλασσες και η πολιτιστική μας κληρονομιά ανήκει σε όλους μας και όλοι έχουμε ευθύνη και χρέος να τα διατηρήσουμε αλώβητα και αναλλοίωτα, όπως ακριβώς τα παραλάβαμε γιατί τίποτα δεν μας ανήκει
 Πύργος: 8-9-2019




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου