Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ



Αποτέλεσμα εικόνας για τμηματα μουσικων σπουδων
Το ΥΠΠΕΘ, ακολουθώντας τη «προσφιλή» του τακτική των αλλαγών της τελευταίας στιγμής, «ξαναχτύπησε» κάνοντας τα παρακάτω τρία φάουλ:

1) Τέσσερις μήνες πριν από τις πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας με τροπολογία στον Ν. 4589/2019 ( ΦΕΚ Α΄ 29-1-2019 ) ενημερώνει τους υποψήφιους ότι σε τρία από τα πέντε τμήματα μουσικών σπουδών της χώρας (Ιόνιο, Ιωαννίνων, Μακεδονίας) θα ισχύσει νέος τρόπος εισαγωγής ενώ στα άλλα δύο θα ισχύσει ο παλιός.
2) Με την Υ.Α. ΦΕΚ 504 Β΄ 20-2-2019, τρεισήμισι μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωστοποιείται στους μαθητές πώς θα γίνεται η εξέταση δύο νέων εξεταζόμενων μαθημάτων, ένα από τα οποία (στην ευνοϊκότερη για τους μαθητές εκδοχή, αν τυχαία το είχαν επιλέξει) υπήρχε ως επιλεγόμενο μάθημα μόνο στα Μουσικά Σχολεία! Για το άλλο μάθημα οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαβάσουν από άλλα σχολικά βιβλία που δεν περιλαμβάνουν όλη την εξεταζόμενη ύλη.
3) Στο τέλος του Α’ τετραμήνου οι υποψήφιοι ενημερώνονται ότι για την εισαγωγή τους στα παραπάνω τμήματα θα μετράει και ο βαθμός του απολυτηρίου.
Αναρωτιέται κανείς:
Ποιος ο λόγος οι αλλαγές να ισχύσουν από αυτή τη σχολική χρονιά; Γιατί οι υποψήφιοι εκτός από το άγχος των εξετάσεων να έχουν επιπλέον άγχος από αλλαγές που συμβαίνουν στη μέση και αρκετά μετά τη μέση της σχολικής χρονιάς; Γιατί να αναγκαστούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να καταφύγουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και οι γονείς τους να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη;
Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση πάνω από όλα (πάνω από την ανατροπή/διατήρηση του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος λίγο πριν τις εξετάσεις αλλά και του οικογενειακού προϋπολογισμού) μπαίνει το να υλοποιηθούν με κάθε θυσία και κόστος οι δεσμεύσεις της για το εκπαιδευτικό σύστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την εισαγωγή στα παραπάνω τμήματα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Η προετοιμασία σε όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα να γίνεται αποκλειστικά δωρεάν στο δημόσιο σχολείο με βιβλία και αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών.
Μόνιμους μαζικούς διορισμούς για να καλύψουν το σύνολο των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.
Οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ από κοινού μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να οργανωθούν για να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς του Υπουργείου.
Πύργος 08-03-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου