Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ 28/2/2019



Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ψηφίστηκαν είναι τα εξής:
1. Για την ΓΣ προέδρων (22/02/19, Αθήνα): έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΔΣ. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία η ΑΡΠΑ κατέθεσε πρόταση καταγγελίας κατά της ΟΛΜΕ. Η ΑΣΕ/ΠΑΜΕ δήλωσε ότι έχει και αυτή δική της  πρόταση.
Αποφασίστηκε να γίνει σύνθεση και να βγει το τελικό κείμενο- καταγγελία κατά της ΟΛΜΕ. Να τονιστεί ότι σχετική καταγγελία είχε αποφασιστεί από το ΔΣ της (30/1/2019) και ακόμα εκκρεμεί. Θεωρούμε ότι κάθε αγωνιστική ΕΛΜΕ δεν πρέπει να χαρίζεται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ όταν κάνει πλάτες στην κυβερνητική πολιτική.
2. Για το χωροταξικό: αποφασίστηκε να βγει επικαιροποιημένη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ με βάση προηγούμενες ανακοινώσεις του σωματείου. Η ΑΡΠΑ, για να συμβάλει στην ισχυροποίηση και την αποτελεσματικότητα της θέσης του σωματείου, κατέθεσε γραπτώς και τη δική της επικαιροποιημένη άποψη. Εδώ έχουμε στηλιτεύσει το γεγονός ότι ο Διευθυντής Δ/θμιας κάλεσε τους Διευθυντές των σχολείων να προτείνουν λύση, χωρίς να τους έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα στοιχεία. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι οι Διευθυντές, με την αναγκαία συνδρομή της ΕΛΜΕ, μπορούν να συνεννοηθούν και να προτείνουν ένα βιώσιμο σχεδιασμό. Διαφωνούμε με την άποψη που υποστηρίζει ότι, επειδή το χωροταξικό είναι θέμα διοικητικό, δεν πρέπει να εμπλακεί η ΕΛΜΕ, τη  στιγμή που ήταν πρότασή της, εδώ και χρόνια, ένα τέτοιο μοντέλο διευθέτησης του ζητήματος. Άλλωστε η προηγούμενη επιτυχής εμπειρία μιας τέτοιας πρότασης υπήρξε χάρη στην καίρια συμβολή της ΕΛΜΕ.
3. Για τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης: αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση  της ΕΛΜΕ «για συνδικαλιστική κάλυψη για αποχή από τη συγκρότηση Ομάδων Ε.Υ.», όπως είχε αποφασιστεί και στο διευρυμένο ΔΣ στις 21/02/19 και όπως αναγραφόταν στην αρχική μας πρόταση στις 30/1/2019 και απαλείφθηκε αυθαίρετα στην τελική ανακοίνωση που έφτασε στα σχολεία.
4. Αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση: αποφασίστηκε να βγει επικαιροποιημένη ανακοίνωση γι αυτό το θέμα και να σταλεί στα σχολεία μαζί με την προηγούμενη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (11/10/2018).
5. Αποφασίστηκε η ΕΛΜΕ να στηρίξει  το ψήφισμα συμπαράστασης στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ Εύβοιας.
6. Αποφασίστηκε η ΕΛΜΕ να στηρίξει το αίτημα της ΕΛΜΕ Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου για κάλυψη των εξόδων κινητοποιήσεων.
7. Αναπληρωτές: αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση-πρόσκληση προς τους αναπληρωτές για να έρθουν στη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ και να συζητηθεί το ζήτημα της οργάνωσης του αγώνα τους για μόνιμους διορισμούς, όπως είχε ήδη αποφασιστεί από το ΔΣ στις 30/01/19, μετά από πρόταση της ΑΡΠΑ. 
8. Αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση για στήριξη των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), η οποία εκκρεμεί  από τις 30/01.
9. Περιγραφική αξιολόγηση στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας: αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση κατά της περιγραφικής αξιολόγησης στα πλαίσια της ενισχυτικής διδασκαλίας, η οποία ζητείται με το υπ. αριθμ. έγγραφο 20116/Δ2/11-2-19 της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης ΔΕ του ΥΠΠΕΘ.
10. Στα πλαίσια της κήρυξης κινητοποίησης από την ΟΛΜΕ, Τρίτη 05/03/19, για 13ο-14ο μισθό και για τους εκπαιδευτικούς που ήταν στη διαθεσιμότητα: αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.
04-03-2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου