Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο ΔΣ της 18/04/2019


            Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:


      Η υπόθεση συναδέλφου διευθυντή που μας κατήγγειλε ότι διενεργείται εις βάρος του προανακριτική διαδικασία, εξαιτίας της άρνησης του να υπογράψει την παρουσία του σε μια διαδικασία παραλαβής που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, για έργο που φέρεται να περατώθηκε  στο σχολείο του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Β/βαθμιας Εκπ/σης Δήμου Πύργου φαίνεται να αποφάσισε την ενημέρωση της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το συμβάν με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς. Το ΔΣ επιφυλάχθηκε να διερευνήσει τις λεπτομέρειες της εν λόγω περίπτωσης. Ως παράταξη τονίσαμε ότι πρέπει πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό να τεθούν τα γενικότερα ζητήματα όπως:
πώς καλούνται πολλές φορές διευθυντές να συνυπογράφουν την παραλαβή έργων των οποίων τις τεχνικές λεπτομέρειες δεν μπορούν τις περισσότερες φορές να γνωρίζουν
το σκεπτικό και την διαδικασία με την οποία η σχολική επιτροπή του Δήμου προσπαθεί να επιβάλει την άποψη της σε έναν διευθυντή σχολείου εκβιάζοντας με επικείμενες νομικές διώξεις και το πώς η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης μπορεί να καλύψει τους συναδέλφους από τα διάφορα “τεχνάσματα” των δημοτικών συμβούλων.
Ασκήθηκε κριτική από τις παρούσες παρατάξεις του ΠΑΜΕ και της ΕΑΚ  σχετικά με το τελευταίο ΔΤ της ΑΡΠΑ στο οποίο ασκείται κριτική για τη μη πραγματοποίηση του προηγούμενου ΔΣ που είχε ως θέμα την οργάνωση της απεργίας. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν ασκήθηκε και δεν θα ασκηθεί ποτέ κριτική για δικαιολογημένες απουσίες, αλλά απαιτούμε  την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας του ΔΣ ώστε να μην εμφανίζεται το φαινόμενο να απουσιάζουν τα τέσσερα από τα επτά μέλη του και να μην μπορούν να διεκπεραιώνονται τα ζητήματα του κλάδου. Εμείς από την άλλη δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τα πεπραγμένα του ΔΣ όσο κι αν αυτό ενοχλεί τις άλλες παρατάξεις.
Συζητήθηκε το θέμα της διαμαρτυρίας συναδέλφων αναπληρωτών στο πρόεδρο για τη μη αρωγή στη δυνατότητα παρέμβασης την ημέρα της απεργίας στις εκδηλώσεις του  14ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας και Έκφρασης που πραγματοποιήθηκαν στην Κρέστενα. Στη νέα ομοθυμαδόν κριτική (από ΠΑΜΕ και ΕΑΚ)  που ασκήθηκε στην ΑΡΠΑ, η οποία είχε υποστηρίξει το αίτημα της παραπάνω παρέμβασης των αναπληρωτών, μεταφέραμε την δική μας ενημέρωση για τα γεγονότα. Πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, θεωρούμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν έχει βοηθήσει περαιτέρω, μετά τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αναπληρωτών, ως θα όφειλε τον αγώνα τους, καθώς αρνήθηκε να καταγγείλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το  ότι “έθαψε” το αγώνα για το προσοντολόγιο, καθώς επίσης ότι δεν έδωσε την πρέπουσα ώθηση στην προσπάθεια δημιουργίας συντονιστικού και στην περιοχή μας.
Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για το θέμα της καταγγελίας του Δ/ντη Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας που απασχόλησε και την ΑΔΕΔΥ και αφορά το ζήτημα της πίεσης εκπαιδευτικών να δηλώνουν ενυπόγραφα την αποχή τους από την διαδικασία της περιγραφικής αξιολόγησης στην ενισχυτική διδασκαλία. Υπήρξε ισχυρισμός από τον Δ/ντη Δ/θμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου, ότι ήταν ζήτημα λάθους διαχείρισης του υπευθύνου υπαλλήλου. Ζητήσαμε να βγει μια σχετική ανακοίνωση αλλά η πρόταση μας παραπέμφθηκε στις «ελληνικές καλένδες». Γενικώς προτείνουμε στους συναδέλφους να μην υπακούουν άκριτα σε προφορικές εντολές για ενυπόγραφη δήλωση οποιωνδήποτε απόψεων και θέσεων τους και να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ.
Συζητήθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με την χωροταξική κατανομή στα ΓΕΛ του Πύργου. Η επαναφορά του θέματος έγινε με αφορμή την παρέμβαση του μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ Χ. Ζαγανίδη (ο οποίος ψευδώς παρουσιάζεται από το ΠΑΜΕ στις 17-4-19 ως επικεφαλής των Παρεμβάσεων-γιατί άραγε;), που εξασφάλισε την διαβεβαίωση του Δ/ντη Δ/θμιας Εκπαίδευσης, να δεχτεί κοινή πρόταση των Διευθυντών των ΓΕΛ σχετικά με την χωροταξική κατανομή. Ασκήθηκε κριτική από ΠΑΜΕ και ΕΑΚ για τον προβληματισμό του Χ. Ζαγανίδη ότι θα πρέπει σε αυτές τις προσπάθειες να λαμβάνουμε υπόψη μας και την περίπτωση του κλεισίματος/συγχώνευσης ενός σχολείου και τις περαιτέρω συνέπειες που θα έχει αυτή. Η πρόταση μας για πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ με συγκεκριμένη  πρόσκληση των διευθυντών σε μια εκ νέου συνάντηση και με την συνδρομή του ΔΣ απορρίφθηκε και αποφασίστηκε η διερεύνηση απλά της δυνατότητας πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.
Καθορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για το συνέδριο της ΟΛΜΕ για την Τρίτη 14/5/19
Παραπέμφθηκε να ξαναδούμε, μετά από νεώτερη ενημέρωση και τη συγκέντρωση νέων σχετικών στοιχείων, το θέμα της χρηματοδότησης των ΕΠΑΛ και ειδικότερα των ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας.
Εγκρίθηκε ψήφισμα στήριξης στον πολιτιστικό σύλλογο της Δεξαμενής.
Παραπέμφθηκε για τη συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ της ΕΛΜΕ το θέμα συντονισμού των ΕΛΜΕ και των σωματείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την αξιολόγηση στα σχολεία.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου