Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΛΜΕ Ηλείας για αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής.

Η ΟΛΜΕ με έγγραφό της (23/4/2019) ανακοίνωσε στις ΕΛΜΕ και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ότι πρόκειται να υλοποιήσει τη απόφαση του 12ου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου της για συγκέντρωση των συνδρομών προς ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ κεντρικά (δηλ. μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών). Τα επιχειρήματα που παραθέτει είναι: 
• Αυξημένες ανάγκες του σωματείου. 
• Μείωση των εσόδων λόγω της μείωσης της συνδρομής προς την ΟΛΜΕ, της συνεχούς μείωσης του αριθμού των καθηγητών, της οικονομικής κάλυψης αναγκών συναδέλφων κ.λπ. 

• Προσδοκίες για αύξηση συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες. Διευκρινίζει ότι η υποχρεωτική παρακράτηση αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς ενώ σε περίπτωση που αυτοί δεν το επιθυμούν θα πρέπει να προσκομίσουν στις οικείες ΕΛΜΕ αρνητική δήλωση. Οι ΕΛΜΕ θα συγκεντρώσουν και θα δώσουν τις δηλώσεις στον υπεύθυνο μισθοδοσίας της αντίστοιχης Διεύθυνσης. 

Η απάντηση της ΕΛΜΕ Ηλείας 
Συνάδελφοι /σες 
Η συμμετοχή μας στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις ΕΛΜΕ και στην Ομοσπονδία (ΟΛΜΕ) είναι αναμφισβήτητα αναγκαία και σημαντική προκειμένου με συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό τρόπο να υπερασπιζόμαστε και να διεκδικούμε τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας, άρα επιθυμούμε την συμμετοχή όλων των συναδέλφων. Η ένταξη του εργαζόμενου στο σωματείο του γίνεται σε εθελοντική βάση, δηλώνει την απόφασή του να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Η διαμεσολάβηση των κρατικών υπηρεσιών στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος και τα οικονομικά του αποτελούν μορφή παρέμβασης, αυξάνουν την εξάρτηση των σωματείων από την διοίκηση και κρατική εργοδοσία, συνεπώς είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από την ελεύθερη διαμόρφωση των υποθέσεών τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους και υπονομεύει την αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα των σωματείων. 
ΕΛΜΕ Ηλείας δηλώνει ότι δεν συναινεί στην απόφαση αυτή και ζητά να αποσυρθεί άμεσα. Έχουμε ζητήσει ήδη από την Διεύθυνση Β/βάθμιας και μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα προβεί σε καμία τέτοια ενέργεια. Ζητάμε: Από την ΟΛΜΕ να αποσύρει την απόφασή της για αυτόματη παρακράτηση της συνδρομής. Το σωματείο μας θα εξακολουθήσει με συνέπεια να καταβάλλει τις συνδρομές του στην ΟΛΜΕ όπως έκανε ως τώρα με κατάθεση στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας. 
ΠΥΡΓΟΣ 14/06/2019 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου