Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


Η "Πρωτοβουλία Ηλείας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων" σας καλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Σχολής Μουσειολογίας, στο ισόγειο του πρώην ΤΕΙ Πύργου όπου θα μιλήσει ο κ. Αλέξης Κούρτης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αθήνας καθώς και ο κ. Παναγιώτης Μαυροειδής, Μεταλλειολόγος Μηχανικός. Στο τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση.
Οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην περιοχή μας είναι προ των πυλών, σε ενδεχόμενη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ( Μ.Π.Ε.), για την θαλάσσια περιοχή στο Κατάκολο, αποτελώντας και τον «πρόδρομο» για τις υπόλοιπες δεκάδες γεωτρήσεις ευρύτερα στο Ιόνιο, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία έως και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι έως τώρα οι φορείς αλλά και οι πολίτες έχουν ενημερωθεί κυρίως από τις εξορυκτικές εταιρίες, οι οποίες αποκρύπτουν την τεράστια επικινδυνότητα και βλαπτικότητα των εξορύξεων υδρογονανθράκων στην Υγεία και το Περιβάλλον μας, αγνοώντας σκοπίμως τα επιστημονικά δεδομένα.

Οι εξορύξεις Υ/Α θα αποτελέσουν επίσης, τεράστιο πλήγμα στην οικονομία του Κατακόλου και της Ηλείας γενικότερα, καθώς θα επηρεάσουν αρνητικά τον τουρισμό (ιδιαίτερα αυτόν της κρουαζιέρας) που αποτελεί και το βασικό πυλώνα αυτού, αλλά και τις παραγωγικές δραστηριότητες του τόπου. Στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις των εξορύξεων στην κρουαζιέρα. Οι εταιρίες προτάσσουν ασήμαντα οικονομικά οφέλη για την περιοχή της Ηλείας.

Οπωσδήποτε, καλούμαστε να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε εμείς οι πολίτες για τις ίδιες μας τις ζωές και για το μέλλον των επόμενων γενιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου