Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Πάμε και πάλι cinema με την ταινία TOC TOC


Οι Κινηματογραφικές βραδιές ξεκινούν τις προβολές τους για το 2019, προσωρινά στην αίθουσα προβολών του 1ου Γυμνασίου Πύργου, την Τρίτη 15 Ιανουαρίου στις 8:45 μ.μ. 
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ομάδα των Κινηματογραφικών Βραδιών κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για έγκαιρη εκκίνηση των προβολών, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω μη διαθεσιμότητας της αίθουσας του θεάτρου "ΑΠΌΛΛΩΝ". Ευελπιστούμε τα προβλήματα να ξεπεραστούν πολύ σύντομα ώστε να συναντηθούμε σύντομα στο γνωστό μας περιβάλλον. Μέχρι τότε σας περιμένουμε στον φιλόξενο χώρο του 1ου Γυμνασίου.  Η παρουσία σας μας είναι απαραίτητη..


Από την Ισπανία, η οποία γίνεται “δύναμη” στο χώρο των ταινιών και των σειρών, έρχεται μία κωμική ταινία που καταπιάνεται με ένα θέμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και taboo, την ψυχαναγκαστική διαταραχή (OCD).

image.pngΜια ομάδα ασθενών με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή (Trouble Obsessionnel Compulsif _ TOC), άγνωστοι μεταξύ τους, περιμένουν τον αργοπορημένο Ψυχοθεραπευτή τους στο σαλόνι του ιατρείου του. Οι ήρωες της ταινίας, ο καθένας με τις δικές του "ιδιαιτερότητες", όσο περιμένουν, κουβεντιάζουν και επικοινωνούν μεταξύ τους, κάπως "αλλόκοτα" μεν αλλά τόσο έντονα και ανθρώπινα που (καθώς συνειδητοποιούν και οι ίδιοι αργότερα) καταλήγουν να κάνουν ομαδική ψυχοθεραπεία, χωρίς την παρουσία κάποιου εξειδικευμένου συντονιστή. Και μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση δημιουργούνται ανθρώπινες συνδέσεις, φιλίες και έρωτες.
Ήταν όμως έτσι τα πράγματα; Ή υπήρχε κάποιος ειδικός ανάμεσά τους;

Η ταινία TOC TOC είναι μια "γλυκιά" κωμωδία, απόλυτα στηριγμένη στις πραγματικότητες της ζωής των ανθρώπων με έντονους ιδεοψυχαναγκασμούς, που μας δείχνει πόσο πιο υγιείς μπορούμε να είμαστε ή να γίνουμε, μόνο και μόνο από το ενδιαφέρον, την αίσθηση της ασφάλειας και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας.
image.png

Δείτε το trailer της ταινίας:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=oe08bjr3YoQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου