Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Υπηρεσιακά συμβούλια: συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους…

 


Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει, την αυταρχική τακτική της επιβολής νομιμοποίησης / αυταρχικά να προσπαθεί να επιβάλει τη νομιμοποίηση των ηλεκτρονικών εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, παρά την αθρόα/ μαζική αποδοκιμασία της όλης διαδικασίας από τους συναδέλφους (μόνο 6% συμμετοχή). Γιατί όχι άλλωστε, αφού έχει την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε για το θέμα: «στις επόμενες εκλογές, γιατί αυτό καθιερώθηκε πια, έγινε το σημαντικό βήμα, προφανώς και θα συμμετέχουν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί.» Άρα το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία αλλά ο έλεγχος των συνδικάτων σε πρώτη φάση και τελικά ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Έτσι:

έχει ψηφιστεί το απαράδεκτο άρθρο 123 στον νόμο 4763/2020 με το οποίο επιχειρείται η αντικατάσταση των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από δοτούς «εκπροσώπους» διορισμένους από τα όργανα του ΥΠΑΙΘ.

η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ προχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου στην ανακοίνωση των «αποτελεσμάτων» των ηλεκτρονικών εκλογών προσπαθώντας να στήσει όπως όπως υπηρεσιακά συμβούλια για να μην αποδεχτεί την ήττα του στο ζήτημα αυτό.

Η ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ αλλά και η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από τους φερόμενους ως «εκλεγμένους» συναδέλφους να παραιτηθούν άμεσα ώστε να μην προσφέρουν στην κυβέρνηση κανένα πρόσχημα νομιμοποίησης των αντιδημοκρατικών τακτικών, τονίζοντας ότι «εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα». Μάλιστα η ΟΛΜΕ προχώρησε παραπέρα ζητώντας ξεκάθαρα την διαγραφή τους από τα σωματεία, μια πρόταση την οποία ήδη είχαμε θέσει και εμείς ως παράταξη (ως ΑΡΠΑ) στο τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Ως εκ τούτου, επειδή η αυταρχικότητα της υπουργού χρήζει νέας δυναμικής απάντησης,

καλούμε:

τους φερόμενους ως «εκλεγμένους» συναδέλφους στο ΠΥΣΔΕ να παραιτηθούν άμεσα

τα υπόλοιπα μέλη των ψηφοδελτίων, που «εκλέγουν» αιρετούς, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ΕΛΜΕ (κατά την πρόταση της ΟΛΜΕ), ώστε να υπάρχουν άμεσα παραιτήσεις σε περίπτωση που η διοίκηση προχωρήσει σε νέες πράξεις συγκρότησης όπου θα περιλαμβάνονται οι επόμενοι, με βάση τη «σειρά εκλογής» «υποψήφιοι»

όσους εκπαιδευτικούς έχουν κάνει αίτηση να αναλάβουν τις δύο θέσεις διορισμένων μελών στα ΥΣ να τις αποσύρουν. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

όλους τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε όλοι μαζί να επιτύχουμε την πραγματοποίηση των εκλογών, όταν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν, με πλήρη ανάπτυξη των δημοκρατικών διαδικασιών και με δια ζώσης ψηφοφορία. Δεν είναι δυνατό υπηρεσιακά συμβούλια να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι ούτε με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη (κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής)

την ΕΛΜΕ να πάρει, έστω και τώρα, ξεκάθαρη απόφαση για διαγραφή των συναδέλφων που θα δεχτούν να στελεχώσουν τα νέα «Υπηρεσιακά Συμβούλια» της «ντροπής». Δεν μπορεί συνάδελφοι οι οποίοι με την ατομική τους στάση υπονομεύουν τον συλλογικό αγώνα που δίνεται να είναι μέλη του σωματείου. Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕ να πάρει και απόφαση για παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε προσπάθεια συνεδρίασης οποιουδήποτε εκτρωματικού «Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αυταρχισμό του υπουργείου με ξεκάθαρες θέσεις και στοχεύσεις. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου