Κυριακή 10 Απριλίου 2016



Όσα μνημόνια και αν ψηφίσουν  εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε
για την ανατροπή τους

Καταγγέλλουμε την ψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με πανομοιότυπους των προηγούμενων κυβερνήσεων τρόπους (αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου μέσα στις εορτές, χρήση αστυνομικής βίας κ.ά.) ψηφίστηκε ο νέος αντιασφαλιστικός και φοροληστρικός νόμος.
Στην ασφάλιση:
  • μετατράπηκε το υπάρχον λειψό αναδιανεμητικό σύστημα σε ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό. Εκεί λοιπόν που οι συντάξεις ήταν ένα κοινωνικό δικαίωμα εξασφάλισης των ανθρώπων που έβγαιναν από την παραγωγική ηλικία, αποτελούν πλέον ένα είδος απόδοσης όσων ασφαλιστικών εισφορών θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν στον εργασιακό τους βίο.
  • Με αυτόν τον τρόπο  χρεώνονται οι εργαζόμενοι πλέον και την ανεργία που μαστίζει την κοινωνία
και είναι συνέπεια των πολιτικών της Ε.Ε και των δανειστών.
  • Ολοκληρώνονται οι δραστικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
  • Παράλληλα καταργείται οριστικά από το 2019 το ΕΚΑΣ που λαμβάνουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Στην εκπαίδευση:
  • Προσπαθεί το υπουργείο να θεσμοθετήσει την υποχρηματοδότηση των σχολείων με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών, καταργώντας τους υπεύθυνους των εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής ή με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ (σε μια άτυπη μορφή εκπαίδευσης), με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων κ.λ.π.
  • Η Τεχνική Εκπαίδευση δέχεται επίθεση με περιορισμό της διδασκαλίας των ειδικοτήτων μόνο στην Γ΄ Λυκείου, κάτι που σημαίνει την συρρίκνωση των ωρών αυτών κατά 50 %.
  • Νομιμοποιείται το 4ο έτος μαθητείας, η νέα μορφή νομιμοποιημένης απλήρωτης εργασίας των μαθητών μας.
  • Έχοντας αφήσει σε εκκρεμότητα για την επόμενη χρονιά την απαξίωση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών, προσπαθεί να απολύσει πολλούς από αυτούς με την περιστολή του ολοήμερου σχολείου και το κλείσιμο νηπιαγωγείων.

Τέλος, στα πλαίσια του επανακαθορισμού του αφορολόγητου ορίου, θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς, παίρνοντας πίσω ουσιαστικά και τα όποια ψίχουλα αυξήσεων πήραν κάποιοι από εμάς με το νέο μισθολόγιο. Ενώ από την άλλη, η ενεργοποίηση του αυτόματου «κόφτη» θα επιφέρει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σε όλο αυτό το πλαίσιο η ΟΛΜΕ συνεχίζει να σύρεται στον διάλογο παρωδία του Υπουργείου, με ευθύνη των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ, ενώ  στις εκάστοτε συναντήσεις τους με τον υπουργό αποκλείουν την συμμετοχή εκπροσώπων συντονιστικών των αναπληρωτών.
Και μέσα από όλα αυτά  τα συγκεκριμένα μέτρα, η ψευδεπίγραφη αριστερή κυβέρνηση δείχνει να νομιμοποιεί τις αντιλαϊκές  πολιτικές που πραγματοποιούνται την τελευταία επταετία στη χώρα μας. Υιοθετεί πλήρως την νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ατζέντα, με την γνωστή δικαιολογία του μονόδρομου. Όμως πραγματικός μονόδρομος είναι η ρήξη με το κεφάλαιο και την Ε.Ε που το εκπροσωπεί. Πάνω από τις ζωές μας δεν θα βάλουμε τους αριθμούς τους.
Δεν θα υποταχτούμε! Δεν θα υπακούσουμε! Με την ενδυνάμωση των σωματείων και την ριζοσπαστικοποίησή τους, με συμμαχίες προς την κατεύθυνση της οριστικής ανατροπής της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ και ΔΝΤ, να καταφέρουμε να αντισταθούμε στην λεηλασία του δημόσιου σχολείου και την καταπάτηση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας.
Συνεχίζουμε να παλεύουμε:
  • ενάντια στα μνημόνια και σε αυτούς που τα υπηρετούν. Καλούμε το σωματείο να πάρει σαφή θέση απέναντι στην βάρβαρη πολιτική, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα την θέση του και απέναντι στους διεκπεραιωτές της. Αυτούς που ψηφίζουν, αλλά και όσους το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υλοποιήσουν όλα αυτά τα νέα νομοθετικά εκτρώματα.
  • για 12χρονη ενιαία υποχρεωτική εκπαίδευση.
  • για μαζικούς διορισμούς που θα εξασφαλίσουν την ποιότητα της εκπαίδευσης, ενάντια στην λογική του κλεισίματος των σχολείων, του στοιβάγματος των μαθητών σε υπέρογκα τμήματα, της ακατάσχετης μετακίνησης των συναδέλφων και της άλογης συγχώνευσης των ειδικοτήτων.
  • ενάντια στην διάλυση της Ειδικής Αγωγής και της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
  • ενάντια στην όποιας μορφής αξιολόγηση δρομολογείται με κριτήριο τα λογιστικά μεγέθη του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.
Συμμετέχουμε ενεργά στις Γενικές Συνελεύσεις και παίρνουμε αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.

C:\Users\Grammateia_1\Downloads\ΛΟΓΟΤΥΠΟ 1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου