Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Γιατί να στηρίξουμε την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ)


 Για ένα σωματείο που ενώνει, παλεύει και νικά!

Γιατί να στηρίξουμε την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ)



Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ) είναι ανεξάρτητο σχήμα και δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό φορέα. Αποτελεί συνισταμένη συναδέλφων απ’ όλο το φάσμα της αριστεράς καθώς και ανένταχτων συναδέλφων. Επίμονα υπερασπίζεται την αυτοτέλεια των σωματείων και των αγώνων μας από το κράτος και τα κόμματα. Πιστεύει στην κοινή δράση των αγωνιστικών δυνάμεων και όχι στις άγονες αντιπαραθέσεις.

Με τα αιτήματά της, τις μορφές πάλης, την ανιδιοτελή στάση και δράση της, μακριά από κάθε κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό ήταν και είναι η αυθεντική έκφραση της ριζοσπαστικής παράδοσης της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Η αγωνιστική πορεία της ΕΛΜΕ είναι υπόθεση όλων των καθηγητών!

Η αδράνεια του κλάδου πρέπει να σταματήσει από τις ίδιες τις ΕΛΜΕ με το συντονισμό τους.

Η συνέχιση και ενίσχυση της αγωνιστικής πορείας της ΕΛΜΕ είναι υπόθεση όλων των καθηγητών και θα κριθεί με την ѱήφο των συναδέλφων. Όλα αυτά τα χρόνια αυτήν την κατεύθυνση υπηρετήσαμε ως Α.Ρ.ΠΑ στην ΕΛΜΕ. Προωθώντας μια άλλη αντίληѱη που στηρίχτηκε στο συντονισμό των ΕΛΜΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ήμασταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή του αγώνα (διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, διορισμοί, συγχωνεύσεις, παρατυπίες της Διοίκησης, κ.ά.). Στηρίζουμε την ΕΛΜΕ καταθέτοντας προτάσεις για όλα τα προβλήματα ώστε το σωματείο να έχει αποφάσεις. Υπερασπιστήκαμε μόνιμους και αναπληρωτές και ζητήσαμε να γίνουν με κοινοποίηση όλων των κενών και διαφάνεια οι τοποθετήσεις - διαθέσεις μονίμων και αναπληρωτών.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (15 μαθητές/ τμήμα, μαζικά τεστ για όλους, επάρκεια καθαριστριών/στών).
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς. Μονιμοποίηση αναπληρωτών με βάση πτυχίο και προϋπηρεσία. Κατάργηση του προσοντολόγιου. Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
  • Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά. Καμία αύξηση ωραρίου, όχι στις υποχρεωτικές υπερωρίες. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Κανείς κάτω από 1.200 ευρώ καθαρά. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια, ίση με τον καταληκτικό μισθό.
  • Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών! Απεργία – αποχή. Δημοκρατία και Παιδαγωγική Ελευθερία στα σχολεία.
  • Όχι στο Νέο Λύκειο της αγοράς και των εξεταστικών φραγμών. Όχι στην υποβαθμισμένη τεχνική εκπαίδευση της μαθητείας και της φτηνής κατάρτισης. Όχι στις δίχρονες μεταγυμνασιακές Επαγγελματικές Σχολές.
  • Όχι στους νέους εξεταστικούς φραγμούς (τράπεζα θεμάτων, Ε.Β.Ε., εξετάσεις PISA σε Στ ́Δημοτικού και Γ ́Γυμνασίου). Όλα τα παιδιά στο σχολείο μέχρι τα 18, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.
  • Καθιέρωση ενιαίου 12χρονου σχολείου και δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης που θα χωράει όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά, όλους τους εκπαιδευτικούς.
  • Όχι στην κατάργηση του ρόλου των Συλλόγων Διδασκόντων και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
  • Να επανέλθουν οι ειδικότητες που εξοστρακίστηκαν.
  • Ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό.


Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του σωματείου στις 20/12.

  • Για να δώσουμε ηχηρή απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και σ’ αυτούς που την υπηρετούν σαν το μακρύ χέρι του υπουργείου στον κλάδο! 
  • Γιατί θέλουμε να διδάσκουμε με ψηλά το κεφάλι, κι όχι ως υποταγμένα ανθρωπάκια! 
  • Για να δείχνουμε με την προσωπική μας στάση και δράση το αύριο ενός καλύτερου κόσμου στους μαθητές μας!


Στηρίζουμε – ψηφίζουμε

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου