Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο Τύπου από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 29/01/2020

 
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι τα παρακάτω:
1.    Αποκριάτικος χορός της ΕΛΜΕ: μετά από συζήτηση(συνέχεια από το προηγούμενο ΔΣ) αποφασίστηκε τελικά να οργανώσει η ΕΛΜΕ αποκριάτικο χορό την Παρασκευή 14/2/20.
2.    Γενική Συνέλευση: το Δ.Σ της ΕΛΜΕ (ενόψει της Γ.Σ Προέδρων στην Αθήνα στις 8/2/20),προγραμμάτισε να πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. του σωματείου την Τετάρτη 5/2/20,στις 6.00΄το απόγευμα στο 4ο ΓΕΛ Πύργου.
Θα συζητηθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ, τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου(διορισμοί- προσοντολόγιο, νόμος ιδιωτικοποίησης- αξιολόγησης ΑΕΙ-εξίσωσης πτυχίων κολλεγίων/ Πανεπιστημίων, επικείμενες αλλαγές : αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών, «Νέο Λύκειο», νομοσχέδιο για ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικό…)καθώς και το ζήτημα των κινητοποιήσεων για την Ε.Ο. Πατρών-Πύργου. .Η άποψή μας είναι: Ενημερωνόμαστε, συζητάμε, κρίνουμε, διαμορφώνουμε συλλογικά την στάση του κλάδου, τις προτάσεις μας και το πρόγραμμα δράσης.
3.    Ασφαλιστικό: οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση εκδήλωσης από την ΕΛΜΕ για το θέμα του ασφαλιστικού για την Τρίτη 11/02/2020. Η ΑΡΠΑ με σαφήνεια επισημαίνει ότι: οι κυβερνήσεις διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης, αφού καταβύθισαν τα εργατικά δικαιώματα στη θάλασσα της ανεργίας, της ελαστικής και της μαύρης – απλήρωτης εργασίας και στα μνημονιακά χρόνια αντέστρεψαν τους ρόλους, μετατρέποντας τη «σύνταξη» σε μέσο επιβίωσης ολόκληρων οικογενειών, τώρα τη λεηλατούν κι αυτή. Σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία οφείλουμε να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών, τη συσπείρωση και το συντονισμό των δυνάμεων που συστρατεύονται στον αγώνα ανατροπής των αντεκπαιδευτικών– αντεργατικών πολιτικών.
4.    Κινητοποίηση για την κατασκευή της Ε.Ο. Πατρών-Πύργου: αποφασίστηκε συμμετοχή του σωματείου στην κινητοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 25/2/20 και να υπάρξει επικοινωνία για συμμετοχή επίσης και των ΕΛΜΕ Αχαΐας, Αιτ/νίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου. Επίσης να συζητηθεί το θέμα και στη Γ.Σ. Η θέση της ΑΡΠΑ στο ζήτημα αυτό είναι εξαρχής ξεκάθαρη: αποτελεί καθήκον και ανάγκη( για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς στο δρόμο καρμανιόλα) η συμμετοχή της ΕΛΜΕ, μαζί με τους άλλους φορείς, σε όλες τις κινητοποιήσεις τις σχετικές με το θέμα, οι οποίες χρειάζεται να είναι συνεχείς και κυλιόμενες.
5.    Συλλαλητήριο κατά της υπογραφής της νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις: Εκφράστηκε η αντίθεσή μας στην παραπάνω συμφωνία που εξυπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και τους πολέμους στην περιοχή μας. Αποφασίστηκε να εκδοθεί από την ΕΛΜΕ κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ στον Πύργο , Πέμπτη 30 /01/ 2020.
6.    Στάση εργασίας-Συνέντευξη Τύπου: Μετά από πρότασή μας και συζήτηση που ακολούθησε το Δ.Σ. αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 31/1( από τις 11:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ., διευκολύνοντας συμμετοχή  συναδέλφων στο συλλαλητήριο της Αθήνας) και να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα τρέχοντα εργασιακά και εκπαιδευτικά θέματα. 
7.    ΨΗΦΙΣΜΑ για ΤΕ 16: Μετά από συζήτηση και διαπίστωση της πολυπλοκότητας του προβλήματος και της έλλειψης σφαιρικής ενημέρωσης αποφασίστηκε το Ψήφισμα να προωθηθεί στην ΟΛΜΕ και να ζητηθεί περαιτέρω ενημέρωση.



02-02-2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου